När du vill veta mer om rusta och matcha

Har du hört talas om rusta och matcha och vill veta mer, Läs mer här. Rusta och matcha är en form av stöd du kan få om du har varit arbetslös en längre tid. Detta stöd kan göra att du kan hitta ett nytt jobb eller att du väljer att börja studera igen. För att du ska ha rätt till detta stöd så krävs det att du är inskriven på Arbetsförmedlingen samt att de godkänner dig. Sedan är det upp till dig att välja leverantör av tjänsten.

Välj rusta och matcha hos Aventus

En bra leverantör av rusta och matcha är Aventus. Så har du fått godkänt att använda dig av tjänsten så kan du välja att låta dem hjälpa dig. Rusta innebär helt enkelt att du då blir utrustad med rätt verktyg så att du kan söka jobb på ett bra sätt. Matcha, det innebär att de kan hjälpa dig att matcha det du kan med arbetsgivare som söker det du har.

Hos Aventus får du en coach som vägleder dig. Bland annat kan du få hjälp med:

  • Kartlägga dina färdigheter
  • Hitta och söka jobb på olika sätt
  • Lära dig skriva bra ansökningar
  • Förberedning på arbetsintervjuer
  • Studie- och yrkesvägledning

Du kan fundera på om det är just ett jobb du vill ha inom det du kan eller om det kan vara bra att byta karriär. Att börja studera igen kan vara ett bra alternativ så att du senare kan hitta ett bra jobb som passar just dig.